Recept
Biggans Böcklingpastej är god till mycket, prova våra recept när du vill bjuda på något riktigt gott!
Klassisk smörgåstårta med lax och räkor
Fyllning 1
2 st hackade hårdkokta ägg
2 st Böcklingpastejer
0,5 dl crème fraiche
1 dl hackad saltgurka
Fyllning 2
150 g varmrökt lax
1,5 dl majonnäs
2-3 msk fransk senap
0,5 dl hackad dill
Garneringskräm
2 dl bredbar färskost naturell
Garnering
1 dl finhackad dill
100 g skivad gravad lax
80 g löjrom eller
stenbitsrom
100 g skalade räkor
2 st hackade hårdkokta ägg
1 dl smörgåskrasse
1 huvud grillsallad
Gör så här
Koka, skala och hacka äggen. Blanda Biggans Böcklingpastej med crème fraiche och gurka. Vänd sedan försiktigt ned de hackade äggen.
Dela laxen i mindre bitar. Blanda majonnäs med senap och den förhackade dillen. Vänd ned laxen.
Fördela fyllningen mellan de olika bottnarna. Lägg det andra lagret bröd åt motsatt håll från det första så tårtan inte delar sig. Skär kanterna jämna. Stryk färskost på sidorna och ovanpå tårtan. Fäst finhackad dill på kanterna. Garnera med laxrosor, löjrom, hackade ägg, smörgåskrasse och salladsblad.
Smörgåstårta med matjesill
Fyllning
2 st Böcklingpastejer
1,5 dl vispgrädde
2 st hårdkokta ägg
0,5 dl finklippt dill
1 liten röd lök
2 msk gräslök
1 burk matjessill
Garnering
2 st hårdkokta ägg
gurka
dill
rädisor
Gör så här
Hacka och blanda ägg, dill, röd lök, gräslök och matjessill. Blanda med vispad grädde och Biggans Böcklingpastej. Lägg ihop de sex brödskivorna två och två bredvid varandra. Fördela blandningen på de olika lagren.
Garnera efter egen fantasi.
Biggans frestelse
Härlig och enkel förrätt eller vickningsmat!
Ingredienser
1,5‒2 st Böcklingpastejer
2 st gula lökar
6‒8 st potatisar
2‒3 dl grädde
Gör så här
Sätt ugnen på 200° C. Skala och skär löken i tunna skivor. Skala potatisen och skär den i tunna strimlor. Smörj en ugnssäker form. Lägg i hälften av potatisen, därefter löken. Spritsa över Biggans Böcklingpastej och lägg i resten av potatisen. Häll på grädde. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-50 minuter. Önskas kryddstarkare kan svart- eller vitpeppar samt ev lite salt strös över på första lagret av potatisen.
Leffes favorit
Ingredienser
tunnbröd
2 st Böcklingpastejer
2 dl crème fraiche
½ finhackad röd lök
Gör så här
Blanda Biggans Böcklingpastej, crème fraiche och röd lök. Bred blandningen på ett mjukt tunnbröd. Gör en rulle och skär i lagom stora bitar. Stick i cocktailpinnar.
Biggans gubbröra
Ingredienser
1 Böcklingpastej
1 ansjovisfilé, finhackad
1 msk finhackad silverlök
1 tsk slottssenap
1 msk tärnade rödbetor
Gör så här
Rör ihop och servera på kavring.
Garnering
Tärnade rödbetor och kapris efter önskemäl.
Biggans fyllda ägghalvor
Ingredienser
1 tsk citronmajonnäs
4 st hårdkokta ägg
2 msk Böcklingpastej
1 msk klippt gräslök eller purjolök
salt och peppar
Gör så här
Dela äggen i halvor. Rör samman äggulorna, Biggans Böcklingpastej, citronmajonnäs och gräslök eller purjolök. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till strax innan servering. Spritsa pastejen på ägghalvorna och servera genast.
Biggans klämma
Ingredienser
3‒4 st skivor mjukt tunnbröd
1 Böcklingpastej
bostongurka
strimlad sallad
Gör så här
Bred Biggans Böcklingpastej på brödet. Lägg på bostongurka och strimlad sallad. Rulla ihop och skär i bitar.
Biggans fyllda krustader
Ingredienser
1 pkt minikrustader
1 dl crème fraiche
1 Böcklingpastej
finhackad purjolök efter smak
salt och peppar
Gör så här
Blanda samman crème fraiche med Biggans Böcklingpastej och purjolök. Fördela fyllningen i minikrustaderna. Dekorera med hackad gräslök, tunt skuren rädisskiva eller liten trekant av kavring.